Viser alle 12 resultater

Dyner og hovedpuder

Velkommen til vores univers af dyner og puder til soveværelset. Vi har selvfølgelig alt i bambus og så har vi de populære og effektive kugledyner (eller tyngdedyner, som de også bliver kaldt).


Få bedre søvn med en kugledyne

God søvn er enormt vigtigt. Du ved, hvordan det er, når du får for lidt søvn over længere tid. Det påvirker alting.

Har du svært ved at finde ro i kroppen om natten? Så kan en kugledyne eller en tyngdedyne være løsningen. Dynen giver et jævnt og blødt tryk på hele kroppen. Den lægger sig tungt omkring dig og giver dig et godt kram, så alle de bedste feel-good hormoner frigives. Mange fortæller, at tyngden virker beroligende og afslappende for kroppen og det er lettere at finde ro og falde i søvn. Så har du brug for at sove bedre, er kugledynen eller tyngdedynen et forsøg værd.

Sådan vasker du din kugledyne

Som det første er det vigtigt at vide, at ikke alle kugledyner tåler almindelig maskinvask. Så start med at tjekke vaskemærket på den dyne, du har købt. Nogle kugledyner tåler kun håndvask og andre dyner skal bare børstes og bankes. Så det er vigtigt at tjekke op på, inden du gør noget.

Har du en kugledyne, som tåler maskinvask, er her nogle generelle vaskeanvisninger:

Tag betrækket af kugledynen

Tjek vaskemærket på dynen - tåler den maskinvask?

Vask dynen på skånevask eller 30-40 grader (hvis den tåler maskinvask)

Hæng kugledynen til tørre

OBS: Tjek din vaskemaskines kapacitet. En kugledyne er tung og må ikke veje mere, end din vaskemaskine kan holde til. Er dynen for tung til din egen maskine, kan du bruge det lokale møntvaskeri eller tage kontakt til et professionelt renseri.

Hvad er forskellen på en kugledyne og en tyngdedyne?

Kugledyner og tyngdedyner er næsten synonymer og de har samme funktion. Der er dog forskelle på de to. Tyngdedynen giver et konstant pres på kroppen, men kugledynen påvirker kroppens sanser på varierende måder. Når du vender dig i sengen, flytter kuglerne sig også og giver et nyt tryk på kroppen.

Både kugledyner og tyngdedyner giver en øget tryghedsfølelse, stimulerer sanserne og lindrer uro i kroppen, så du sover bedre. Om du er til den ene eller anden slags dyne, må du lade komme an på en prøve.

Kugledyner til børn

Børn kan også bruge kugledyner, for at sove bedre. Du skal dog være opmærksom på, at dynens tyngde skal modsvare ca. 10% af barnets kropsvægt.

Find mere boligtilbehør her.