Grillsæson udstyr og tilbehør | Find det du mangler nu
Når grillsæsonen sætter ind, hjælper vi dig med det mest nødvendige udstyr og tilbehør. Her kan du finde grillhandsker, grilltænger, grillbørster, grillpander og meget mere.
Er du klar til grillmad? Det er først rigtig sommer, når grillen er indviet. Duften af grillkul og smagen af lettere branket mad. Der findes næsten ikke noget bedre til at sparke sommeren på terassen i gang.
Sådan tænder man op i grillen
Sværger du til gammeldags kulgrill eller er du hoppet med på gasgrillbølgen? Uanset hvad dine præferencer er, så hjælper vi dig gerne med at få tændt op i grillen.
Har du en kulgrill, anbefaler vi at du starter i god tid. En kulgrill tager den tid, en kulgrill tager. Du skal nok regne med at fyre op for kullene ca. tre kvarter før maden skal grilles.
Brug evt. en grillstarter. Så er du sikret succes. En tommelfingerregel er at ca. 70-80 grillbriketter af god kvalitet rækker til ca. 4 timers varme i en almindelig grill. Læg 2-3 tændblokke i bunden af grillstarteren og fyld op med kul eller briketter. Sæt ild til tændblokkene i bunden og sæt grillstarteren ned i grillen. Når de øverste kul eller briketter begynder at brænde, er de klar til at blive hældt ud i grillen. Og så varer det ikke længe, inden der er mad.
Men kulgrillen er til den langsomme side. Det er nok ikke den, man går ud og tænder, hvis børnene allerede ligger på gulvet og skriger på mad.
Derfor er det heller ikke så underligt, at gasgrillen er blevet så populær blandt børnefamilier og andre almindeligt travle mennesker. Det er bare hurtigere. Åbn for gassen. Tænd for grilllen. Efter 5-10 minutter kan du begynde at grille og så er der serveret.
Et par sikkerhedshensyn: Tjek gasgrillen igennem, når grillsæsonen starter - og husk at åbne låget på gasgrillen, når du tænder for gassen. Luk låget igen, når grillen er tændt. Det mindsker risikoen for gaseksplosioner ved antænding. For kulgrillen er det vigtigste sikkerhedshensyn nok at stille den varme grillstarter fra dig et sikkert sted, hvor den ikke antænder noget eller bliver fundet af børn og husdyr.
Sådan bruger du en pizzasten på grill
Pizza på grill kan sagtens lade sig gøre. Du skal bare bruge en pizzasten. Læs med hvis du vil vide, hvordan det virker og hvordan man gør.
Det særlige ved at bage pizza på grill, er den høje temperatur som grillen kan opnå. Ved en temperatur mellem 200 og 350 grader, er tilberedningstiden på din pizza meget kort og resultatet bliver sprødt og lækkert.
Vær opmærksom på, at pizzastenen skal opvarmes i 10-15 minutter inden du lægger pizzaen på. Nogle bruger bagepapir under pizzaen. Andre drysser mel ud over stenen. Det er en smagssag og du må prøve dig frem.
Bager du pizza på en gasgrill, kan du med fordel placere pizzastenen på to mursten, så den bliver hævet lidt fra de skrappe brændere, som gasgrillen har. Ellers risikerer du brændt pizza.
Find alt fritidsudstyr her.