Viser alle 13 resultater

Varme og ventilation

Varmeblæseren holder tæerne varme i forteltet om aftenen. Luftkøleren køler soveværelset ned om sommeren. Find gode ventilationsløsninger her + et par tips og tricks til at forbedre indeklimaet derhjemme.


Et godt indeklima har stor betydning for vores fysiske og mentale sundhed. Vi sover bedre i et rum med balanceret indeklima - og når vi sover bedre, så har vi det bedre generelt.

Et usundt indeklima påvirker ikke kun søvnen, men kan også give hovedpine i dagstimerne. Vi bruger trods alt ret mange timer indendørs i Danmark - især i efterår og vinter, hvor vi typisk er sløve til at få luftet ud.

Men der er heldigvis meget, vi selv kan gøre, for at få et bedre indeklima derhjemme. Tjek vores liste herunder - måske er du allerede godt med eller også er der et par tips og tricks, du kan sætte i værk?

5 råd til bedre indeklima i hjemmet

1. Luft ud. Flere gange om dagen. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at udluftning er råd nr. 1. Det gør en kæmpe forskel for indeklimaet, når luften i rummet bliver skiftet ud.

2. Undgå at tørre tøj indenfor. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort, hvis du bor i lejlighed uden have eller altan. Men har du ikke mulighed for at tørre tøj udenfor på en tørresnor, vil en tørretumbler med kondensbeholder eller aftræk til fri luft være det bedste alternativ.

3. Luk døren til badeværelset, når du går i bad - og hold den lukket bagefter, mens du lufter ud. Bare giv den gas med udluftningen efter et bad. Har du ikke mulighed for at åbne et vindue på badeværelset, er det en god idé at installere en god udluftningskanal og bruge en ventilator som supplement. Sørg også for at tørre vandet af væggen i brusekabinen - det er med til at forkorte den tid, du skal bruge på at lufte rummet ud.

4. Fjern kondens på indersiden af vinduerne. Det er svært at undgå, at der opstår kondens indenfor, når temperaturen og luftfugtigheden varierer. Men det er en god hjælp for indeklimaet at holde kondensen nede. Brug gerne toiletpapir til at tørre kondens. Et vådt viskestykke vil bare ligge og afgive fugt til luften igen.

5. Brug emhætten, når du laver mad. Tænd den evt. lidt før du går i gang, og lad den gerne køre i 5-10 minutter bagefter.

Populær luftkøler til varme sommernætter

Ventilation kommer i mange varianter. Det kan være en luftblæser med eller uden roterende blade. Den kan stå på gulvet, på bordet eller hænge i loftet. Det kan også være en luftfugter. Eller en varmeblæser/luftkøler.

Hvad du har brug for, afhænger selvfølgelig af dit nuværende indeklima. Men det store sommerhit til soveværelset er luftkøleren fra Arctic Air med 3 funktioner:

- Den tørre luft fugtes

- Luften renses

- Rummet nedkøles

Den er genial til at køle varme sommerdage og -nætter ned. Oplagt til soveværelset i de varme måneder, men kan selvfølgelig også bruges på kontoret, værkstedet eller i campingvognen.